marți, 14 martie 2017
Tort de clătite vienez cu brânză de vaci / brânză paleo ( fără gluten , soia , zahăr adăugat , poate fi preparat și fără lapte , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente umplutură :
·
400
g de brânză de vaci cu puține grăsimi ( pentru cei care țin dietă paleo , sau
nu consumă lapte : brânză paleo )
·
2
ouă de mărimea M
·
Coaja
unei lămâi
Ingrediente sos :
·
1
ouă
·
1,5
dl de lapte de cocos
·
Eritrit
cu vanilie după gust
Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele clătitei , apoi lăsăm
aluatul 8-10 minute la odihnă . În acest timp se îndensește aluatul .
Clătitele se prăjesc în tigaia suflată cu
ulei , pe foc mediu ( trebuie prăjite mai mult decât clătitele tradiționale ).
Doar după ce s-a prăjit suficient pe o parte putem întoarce clătita ,
astfel se rupe .
Amestecăm ingredientele umpluturii , punem peste clătite și le rulăm . Le
tăiem în două , apoi le așezăm jur împrejur într-o formă de tort din silicon .
Amestecăm ingredientele sosului și turnăm peste clătite .
Se coace 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Înainte de coacere , putem adăuga stafide și în umplutură .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu