marți, 21 martie 2017
Cozonac paleo cu cremă de fructe de pădure ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
aluat :
·
100
g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici
)
·
50
g de amestec făină Szafi Fitt de migdale degresat ( aici
)
·
20
g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici
)
·
15
g de eritrit cu vanilie
·
1
g de sare himalaya ( aici
)
·
3
g bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
4
ouă de mărimea M
·
20
g de zeamă de lămâie
·
170
g de apă călduță
·
+
6 g de făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat ( aici
)
Ingrediente umplutură :
·
150
g de fructe de pădure congelate
·
50
g de praf budincă de căpșuni ( aici
)
·
10
g de îndulcitor de 4 ori mai dulce
·
100
g de apă
·
1
albuș de ouă
În mijlocul cozonacului :
·
5
g de migdale feliate
Prima dată preparăm umplutura :
Amestecăm praful de budincă cu îndulcitor , turnăm peste apa și le lucrăm
împreună .
Adăugăm fructele de pădure și o fierbem pe foc mic , amestecând încontinuu
, până ce se îndensește .
Lăsăm să se răcească , până va fi călduț , apoi adăugăm albușul de
ouă .
Mod de preparare aluat :
Amestecăm ingredientele uscate . Amestecăm ouăle într-un bol separat și
scoatem 10 g din ea ( pentru ungere cozonac ) .
Amestecăm apa cu zeama de lămâie și ouă .
Amestecăm ingredientele uscate cu cele lichide și frământăm aluatul .
Îl lăsăm 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt și preîncălzim cuptorul la 200
de grade .
Pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus frământăm aluatul și-l
împărțim în 4 bucăți egale . Întindem din ele câte un cerc cu diametrul de 21
cm .
Așezăm o bucată de aluat pe tavă și o ungem cu 1/3 din cremă .
Procedăm astfel și cu celelalte foi de aluat .
Pe ultima foaie nu mai punem cremă .
Așezăm un pahar în mijlocul cozonacului ( nu-l apăsăm tare ) .
De la pahar către exterior tăiem cozonacul în 16 bucăți egale .
Dăm jos paharul și răsucim fiecare felie de câte 2 ori .
Ungem cozonacul cu ouă și îi presărăm mijlocul cu migdale .
Coacere :
Se coace 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă
15 minute la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Valoarea nutrițională pe felie :
Valoare energetică :
47,8 kcal
Proteine : 3,7 g
Lipide : 2,4 g
Carbohidrați : 2,1 g
Valoarea nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică :
101,9 kcal
Proteine : 7,8 g
Lipide : 5 g
Carbohidrați : 4,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu