miercuri, 22 martie 2017
Prăjitură paleo în formă de trandafir , cu gem de prune ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
aluat :
·
20
g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici
)
·
10
g de coajă de lămâie
·
2 ouă ( 90 g )
·
160
g de lapte de cocos
Umplutură :
·
100
g de gem de prune , fără zahăr ( aici
)
Presărare prăjitură :
Mod de preparare :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu
făină și-l întindem într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm . Tăiem din ea 12
cercuri cu diametrul de 8,5 cm .
Frământăm aluatul rămas și-l tăiem din nou .
Repetăm acest pas până nu mai rămâne aluat .
Punem în
mijlocul fiecărui cerc 8 g de gem .
Tăiem cercul
în 4 locuri ( din mijloc către exterior ) , îl ungem cu puțină apă și le
suprapunem de-a lungul gemului .
Le așezăm în
forme mici pentru brioșe .
Coacere :
Se coc 40 de minute în cuptorul preîncălzit
la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Înainte de servire le presărăm cu eritrit
pudră .
Valoarea nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică : 33,8
kcal
Proteine : 1,4 g
Lipide : 1,5
g
Carbohidrați : 3,5 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică :
116,4 kcal
Proteine : 4,7 g
Lipide : 4,9 g
Carbohidrați : 12 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu