miercuri, 22 martie 2017
Chiftele vegane cu morcovi , fără gluten ( fără carne , lapte, ouă , soia )
Ingrediente
:
·
150
g de amestec făină Szafi Free pentru langoș ( aici
)
·
2
g de usturoi granulat ( aici
)
·
5
g de pudră de ceapă albă
·
0,5
g de piper măcinat
·
0,5
g de chimen măcinat
·
12
g de foaie de pătrunjel mărunțit
·
15
g de zeamă de lămâie
·
80
g de apă călduță
·
100
g de morcov răzuit
Pentru prăjire :
·
Ulei
de nucă de cocos ( 11 g ) ( aici
)
Mod de preparare :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate .
Răzuim morcovul
și-l adăugăm la amestecul de făină .
Turnăm peste
lichidul și le lucrăm împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Cu mâinile umede formăm 12 chifteluțe mai mici .
Încingem uleiul și puem chifteluțele în el .
Le prăjim câte 5 minute pe ambele părți , până se fac maroniu .
Le putem prăji și în actifry , fără ulei . ( o ungem cu 1 g de ulei și se
prăjesc câte 8 minute pe ambele părți )
Valoarea nutrițională
pe bucată fără ulei :
Valoare energetică :
53,7 kcal
Proteine : 1,3 g
Lipide : 1,1 g
Carbohidrați : 9 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g cu ulei :
Valoare energetică :
194,5 kcal
Proteine : 4,5 g
Lipide : 4 g
Carbohidrați : 32,6 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu