vineri, 21 aprilie 2017
Baghetă paleo Szafi Fitt cu pizza și roșii uscate , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , soia )
Ingrediente
aluat ( 8 bucăți , 465 g ) :
·
200
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
3
ouă de mărimea M
·
3
albușuri de ouă
·
20
g de oțet de mere
·
50
g de apă călduță
·
45
g de roșii uscate mărunțit
·
+
15 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare
aluat
Pentru ungere :
·
5
g de gălbenuș de ouă
·
10
g de apă
Pentru presărare :
·
10
g de amestec de semințe – sau cașcaval răzuit
Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină și roșii uscate ) cu
un tel , apoi adăugăm roșiile și făina și frământăm aluatul . Aluatul va fii
moale și lipicios , dar după odihnă și frământare pe suprafață presărată cu
făină , îl vom putea forma .
Îl lăsăm 15 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Amestecăm ouăle și apa pentru ungere . Pregătim semințele pentru presărare
.
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 8
bucăți .
Tot pe o suprafață presărată cu făină formăm din fiecare bucată o baghetă
de 12 cm .
Le așezăm pe tavă .
Ungem baghetele cu albușul amestecat cu apă și le presărăm cu semințe .
Coacere :
Se coc 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Bagheta caldă va fi puțin crocantă , dar se înmoaie .
Valoarea nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică :
150 kcal – cu fibre
Proteine : 7 g
Lipide : 4,7 g
Carbohidrați : 15 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu