vineri, 21 aprilie 2017
Cozonac împletit paleo Szafi Fitt , fără gluten cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , drojdie , soia )
Ingrediente
:
·
200
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
10 g de coajă de lămâie
·
2
ouă
·
4
albușuri de ouă
·
20
g zeamă de lămâie
·
50
g de apă călduță
·
+
6 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare
aluat
Pentru ungere :
·
5
g de gălbenuș de ouă
·
10
g de apă
Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină ) cu un tel , apoi
adăugăm făina și frământăm aluatul .
Îl lăsăm 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Amestecăm ouăle și apa pentru ungere .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 6
bucăți , din care formăm biluțe .
Formăm din fiecare bucată un baton de 30 cm , pe care le împletim .
Așezăm cozonacul pe tavă .
Ungem cozonacul cu albușul amestecat cu apă .
Coacere :
Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Cu
eritrit poate fi preparat astfel :
Ingrediente ( 470 g de cozonac
) :
·
200
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
55
g de eritrit cu vanilie
·
10 g de coajă de lămâie
·
3
ouă de mărimea M
·
2
albușuri de ouă
·
10
g zeamă de lămâie
·
40
g de apă
·
+
6 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare
aluat
Pentru ungere :
·
5
g de gălbenuș de ouă
·
10
g de apă
Mod de preparare :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu
făină și-l împărțim în 4 bucăți egale , din care formăm batoane de 23 cm .
Împletim cozonacul .
Așezăm cozonacul pe tavă .
Ungem cozonacul cu albușul amestecat cu apă .
Coacere :
Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Valoarea nutrițională
pe 100 g cu eritrit :
Valoare energetică :
231 kcal – cu fibre
Proteine : 9,6 g
Lipide : 8,6 g
Carbohidrați : 22 g
Valoarea nutrițională pe 100 g cu îndulcitor de patru ori
mai
dulce :
dulce :
Valoare energetică :
245 kcal – cu fibre
Proteine : 11,1 g
Lipide : 8,6 g
Carbohidrați : 23 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu