vineri, 21 aprilie 2017
Pizza paleo , fără gluten , fără dospire , cu conținut redus de carbohidrați
Rețeta 1 :
Ingrediente
( 1 pizza cu diametrul de 24 cm ) :
·
100
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
2
ouă de mărimea S
·
10
g zeamă de lămâie
·
60
g de apă la temperatura camerei
·
+
5 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare
aluat
Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară de făină și roșii uscate ) cu
un tel , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul .
Îl lăsăm 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade .
Pregătim toppingul .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-un
cerc cu diametrul de 24 cm .
Îl așezăm pe tavă și-l înțepăm cu o furculiță în mai multe locuri .
Coacere :
Se coace 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Punem peste toppingul dorit și-l coacem încă 10 minute .
Valoarea nutrițională
a aluatului pe 100 g :
Valoare energetică :
247 kcal – din care fibre 29 kcal
Proteine : 9,4 g
Lipide : 9,6 g
Carbohidrați : 23,6 g
Rețeta 2 ( fără ouă )
:
Ingrediente
:
·
100
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
15
g zeamă de lămâie
·
140
g de apă la temperatura camerei
·
+
5 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare
aluat
Mod de preparare :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade .
Pregătim toppingul .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-un
cerc cu diametrul de 24 cm .
Îl așezăm pe tavă și-l înțepăm cu o furculiță în mai multe locuri .
Coacere :
Se coace 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Punem peste toppingul dorit și-l coacem încă 10 minute .
Valoarea nutrițională
a aluatului pe 100 g :
Valoare energetică :
267,7 kcal – fără fibre 233,7 kcal
Proteine : 4,7 g
Lipide : 22,4 g
Carbohidrați : 27,6 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu