miercuri, 26 aprilie 2017
Cornuri paleo cu gem , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără drojdie , lapte , soia )
Ingrediente aluat ( 440 g , 8 bucăți ) :
·
150
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
10 g de zeamă de lămâie
·
2
ouă de mărimea M
·
110
g de apă
·
+
8 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați , pentru frământare aluat
Ingrediente umplutură :
Ungre :
·
5
g de gălbenuș de ouă
·
10
g de apă
Mod de preparare corn :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Între timp :
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Pregătim gemul .
Amestecăm apa cu gălbenuș pentru ungere .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o
foaie cu grosimea de 7 mm și tăiem din ea pătrățele de 8*8 cm . Aluatul rămas
va fi frământat și întins din nou , până când obținem 8 pătrățele (și nu mai
rămâne aluat ) .
Punem gem în mijlocul fiecărei pătrat și-l acopetim cu 2 colțuri al pătratului
.
Le așezăm pe tavă și le ungem cu ouă .
Mod de preparare ștrudel :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Între timp :
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Pregătim gemul .
Amestecăm apa cu gălbenuș pentru ungere .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o
foaie cu grosimea de 7 mm și tăiem din ea pătrățele de 8*8 cm . Aluatul rămas
va fi frământat și întins din nou , până când obținem 8 pătrățele (și nu mai
rămâne aluat ) .
Punem gem pe fiecare pătratde aluat , ungem cu ouă aluatul neacoperit de
gem , și îi lipim marginile .
Le așezăm pe tavă și le ungem cu ouă .
Coacere :
Se coc 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Valoarea nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică :
138 kcal – cu fibre
Proteine : 3,5 g
Lipide : 4,4 g
Carbohidrați : 18,2 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică :
251 kcal – cu fibre
Proteine : 6,3 g
Lipide : 8 g
Carbohidrați : 33 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu