joi, 27 aprilie 2017
Pogăcele paleo cu „ brânză ” , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , drojdie , soia )
Ingrediente aluat ( 13 bucăți )
:
·
100
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
1
ouă de mărimea M
·
2
gălbenușuri de ouă
·
15
g de zeamă de lămâie
·
20-30
g de ulei de nucă de cocos ( aici ) – 20 pentru pogăcele cu brânză paleo , 30 pentru
pogăcele cu brânză de vaci
·
40
g de apă
·
+
10 g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , pentru frământare
aluat
Pentru ungere :
·
5
g de gălbenuș de ouă
·
10
g de apă
Mod de preparare :
Amestecăm făina cu sare și brânză și sfârâmăm aluatul între mâini .
Într-un bol separat amestecăm ouăle , gălbenușurile și celelalte
ingrediente lichide . Turnăm peste făină și le amestecăm până ce se îndensește
.
Îl lăsăm 10 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt .
Amestecăm ouăle și apa pentru ungere .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o
foaie cu grosimea de1,5 cm . Tăiem din ea pogăcele cu diametrul de 4,5 cm .
După tăiere , le formăm cu mâinile , astfel să aibă diametrul de 4 cm (
puțin mai înalți ) .
Vor ieși 13 pogăcele .
Le așezăm pe tavă și le ungem cu gălbenuș de ouă .
Coacere :
Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Valoarea nutrițională
pe bucată , cu brânză paleo :
Valoare energetică : 71
– cu fibre
Proteine : 3,2 g
Lipide : 4 g
Carbohidrați : 4,1 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g , cu brânză paleo :
Valoare energetică :
320 kcal – cu fibre
Proteine : 14,5 g
Lipide : 17,8 g
Carbohidrați : 18,7 g
Valoarea nutrițională
pe bucată , cu brânză :
Valoare energetică :
76 – cu fibre
Proteine : 3 g
Lipide : 4,5 g
Carbohidrați : 4,4 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g , cu brânză :
Valoare energetică :
334 kcal – cu fibre
Proteine : 13,1 g
Lipide : 19,8 g
Carbohidrați : 19,3 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu