miercuri, 17 mai 2017
Covrigei fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( paleo , fără lapte , soia )
Ingrediente
:
·
100
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
15 g de zeamă de lămâie
·
2
ouă de mărimea M
·
50
g de apă
·
+
13 g de amestec făină pentru frământare aluat
Ungere :
·
2
g de gălbenuș de ouă amestecat cu 8 g de apă
Mod de preparare :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca
în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 15 minute la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt , și
preparăm amestecul de gălbenuș de ouă pentru ungere .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o
foaie cu grosimea de 0,5 cm .
Tăiem foaie de aluat cu o formă pentru covrigi .
Vor ieși 24 de bucăți .
Le așezăm pe tava tapetată și le ungem cu ouă .
Până ce se încălzește cuptorul , îi lăsăm la odihnă .
Coacere :
Se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Valoarea nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică :
29,4 kcal – cu fibre
Proteine : 1 g
Lipide : 1,4 g
Carbohidrați : 2,3 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică :
252 kcal – cu fibre
Proteine : 8,4 g
Lipide : 12,3 g
Carbohidrați : 19,9 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu