marți, 2 mai 2017
Kuglof paleo cu stafide , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , soia , praf de copt )
Ingrediente :
·
200
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
50
g de eritrit pudră ( aici
)
·
1
g de sare himalaya ( aici )
·
10 g de coajă de lămâie
·
50 g de stafide
·
1
ouă de mărimea M
·
3
albușuri de ouă
·
60
g de cremă de cocos ( aici
)
·
30
g de zeamă de lămâie
·
90
g de apă la temperatura camerei
·
+
10 g de amestec făină pentru frământare aluat
Pregătire formă de kuglof :
·
+1
g de ulei de nucă de cocos
·
+5
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii
Mod de preparare :
Ingredientele
uscate ( aici se adaugă și stafidele ) și lichide se vor amesteca în boluri separate
, apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Între timp
ungem cu ulei de nucă de cocos o formă de kuglof din metal , cu diametrul de 22
cm , apoi o presărăm cu făină , astfel încăt să acopere toată suprafața .
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l formăm asfel încât
să aibă în mijloc o gaură cât gaura în forma de kuglof .
Așezăm aluatul în formă .
Coacere :
Se coace 55 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Înainte de servire o presărăm cu eritrit pudră și o tăiem în 14 felii .
Valoarea nutrițională
pe 100 g , fără stafide :
Valoare energetică : 253
kcal – cu fibre
Proteine : 7,2 g
Lipide : 12,4 g
Carbohidrați : 20,7 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g , cu stafide :
Valoare energetică : 257
kcal – cu fibre
Proteine : 6,8 g
Lipide : 11,9 g
Carbohidrați : 24,6 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu