miercuri, 28 iunie 2017
Fel principal unguresc, paleo, cu paste de casă ( fără gluten, lapte, soia, cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
paste uscate:
·
100
g de amestec făină Szafi Reform pentru găluște fără gluten
( aici )
( aici )
·
2
g de sare himalaya ( aici
)
·
2
ouă de mărimea M
·
1
gălbenuș de ouă
·
25
g de apă
·
+
5 g de făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat ( aici
)
Mod de preparare:
Amstecăm apa cu ouăle, adăugăm sare, apoi adăugăm făina.
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă.
Pe o suprafață presăratăă cu făină frământăm aluatul, apoi îl împărțim în
bucăți cât o nucă.
Întindem fiecare bucată cu o mașină de făcut paste, până obținem o foaie
destul de subțire. Între fiecare întindere lăsăm aluatul câteva minute la
odihnă.
Așezăm fâșiile de aluat pe cârpă de bucătărie și lăsă două zile să se
usuce. (dacă e cald, este de ajuns și o zi)
Ingrediente fel principal:
·
½
porție de paste uscate ( 68 g )
·
122
g de ceapă albă
·
286
g de topinambur curățat - poate fi
înlocuit cu păstârnac
·
8
g de sare (din care putem folosi 3 g de sare afumată, dacă nu punem cârnați
afumați)
·
5
g de boia
·
2
g de usturoi granulat
·
1
g de piper
·
0,5
g de chimen măcinat
·
30
g de cârnați afumați – opțional
·
10
g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
Mod de preparare:
Turnăm uleiul într-un bol, sfărâmăm în ea pastele uscate și le prăjim
puțin.
Adăugăm ceapa tăiată în bucățele și le călim.
Adăugăm condimentele, cârnații și topinamburul tăiată în bucățele, turnăm
peste apă, încât să-l acopere.
Le fierbem 20-22 de minute fără capac.
Le amestecăm de câteva ori să nu se lipească.
Masa toatală va fi de 900 g.
Valoarea nutrițională
pe porție :
Valoare energetică :
244 kcal – cu fibre
Proteine : 8,6 g
Lipide : 9,3 g
Carbohidrați : 28,8 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică :
82 kcal – cu fibre
Proteine : 2,9 g
Lipide : 3,1 g
Carbohidrați : 9,7 g
Valoarea nutrițională
pe 100 g de paste:
Valoare energetică :
182 kcal – cu fibre
Proteine : 8,8 g
Lipide : 7 g
Carbohidrați : 17 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu