luni, 17 iulie 2017
Biscuiți fără ouă, paleo-vegan ( fără gluten, fără lapte, fără zahăr adăugat )
Ingrediente:
·
100
g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii
( aici )
( aici )
·
60
g de nucă măcinată
·
10
g de coajă de lămâie
·
20
g de zeamă de lămâie
·
50
g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
·
80
g de apă
·
+6
g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii, pentru frământare și
întindere aluat
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele uscate și lichide în boluri separate, apoi le
lucrăm împreună.
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă.
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o
foaie cu grosimea de 0,5 cm.
Tăiem din ea biscuiți în formă de cerc, cu diametrul de 6 cm ( sau de
dimensiunea dorită ).
Frământăm, întindem și tăiem din nou aluatul rămas, până se termină.
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coacere:
Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Lăsăm pe tavă încă 2-3 minute, până ce
se întăresc puțin.
Lăsăm să se răcească.
După ce se răcesc, vor fi crocante.
20 de bucăți: 276 g
Valoarea nutrițională pe bucată:
Valoare energetică :
58,7 kcal – cu fibre
Proteine : 1 g
Lipide : 4,3 g
Carbohidrați : 2,9 g
Valoarea nutrițională pe 100 g:
Valoare energetică :
425,1 kcal – cu fibre
Proteine : 7,4 g
Lipide : 31,3 g
Carbohidrați : 21,3 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu