marți, 18 iulie 2017
Tort cu cremă de vanilie, din blat cu ouă, din amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( fără gluten, lapte, soia, fără zahăr adăugat )
Ingrediente
blat:
·
100
g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici
)
·
20
g de zeamă de lămâie
·
4
ouă de mărimea M
Ingrediente cremă cu vanilie:
·
1
pachet de praf de budincă cu vanilie ( aici
)
·
10
g de gelatină
·
100
g de cocomas ( aici
)
·
500
g de lapte de cocos
Ingrediente jeleu de căpșuni:
·
400
g de căpșuni
·
100
g de apă
·
12
g de gelatină
Prima dată preparăm crema cu
vanilie:
Amestecăm praful de budincă în lapte, apoi le fierbem.
Amestecăm gelatina cu îndulcitorul, turnăm în crema fierbinte și le
amestecăm bine.
După ce se răcește adăugăm crema de cocos și o lăsăm în frigider până la
utilizare.
Preparăm jeleul de căpșuni:
Punem căpșunii curățați în apă și le fierbem pe foc mic 10 minute, apoi le
turmixăm.
Amestecăm gelatina cu îndulcitorul, turnăm peste căpșuni și le turmixăm
până se face cremă.
Lăsăm să se răcească și o păstrăm în frigider până la utilizare.
Mod de preparare blat:
Batem spumă din albușuri și sare.
Adăugăm îndulcitor la gălbenușuri și le facem spumă. Adăugăm zeama de
lămâie și le lucrăm împreună.
Adăugăm 1/3 din spumă la gălbenușuri, făina și le amestecăm.
Adăugăm în 2 porții spuma rămasă și le amestecăm ușor cu un tel.
Ungem cu ulei de nucă de cocos o formă de tort siliconată, turnăm aluatul
în ea.
Coacere:
Se coace 28 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
După ce scoatem blatul din cuptor, lăsăm 5 minute în forma de tort, apoi îl
scoatem din ea și-l lăsăm să se răcească.
Asamblare:
Tapetăm o formă de tort cu folie alimentară.
Tăiem blatul în 3 bucăți.
Așezăm în forma de tort o bucată de blat, turnăm peste ½ din crema de
vanilie.
Punem peste încă o bucată de blat și turnăm peste jeleul de căpșuni.
Acoperim jeleul cu ultima bucată de blat și o ungem cu crema de vanilie
rămasă.
Lăsăm tortul în frigider până se întărește, dar mai bine dacă o lăsăm peste
noapte.
Înainte de servire o tăiem în 12 felii și o ornăm cu căpșuni.
Masa totală a tortului, fără ornament, este de 1400 g.
Masa totală a blatului este 333 g.
Valoarea nutrițională pe 100 g de blat:
Valoare energetică :
213 kcal – cu fibre
Proteine : 11,3 g
Lipide : 8,1 g
Carbohidrați : 22 g
Valoarea nutrițională pe felie:
Valoare energetică :
117,2 kcal – cu fibre
Proteine : 5,2 g
Lipide : 5,7 g
Carbohidrați :10,6 g
Valoarea nutrițională pe 100 g:
Valoare energetică :
100,5 kcal – cu fibre
Proteine : 4,4 g
Lipide : 4,9 g
Carbohidrați : 9,1 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu