vineri, 14 iulie 2017
Tort pădurea neagră, paleo ( fără gluten, lapte, fără zahăr adăugat )
Ingrediente
blat:
·
3
linguri de eritrit cu vanilie
·
20
g de pudră de cacao degresată ( aici
)
·
40
g de apă
·
1
g de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
6
ouă de mărimea M
·
0,5
g de sare himalaya ( aici
)
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu pudra de cacao.
Batem spumă din ouă, îndulcitor, apă și sare, apoi adăugăm câte o lingură
la făină și le amestecăm.
Turnăm aluatul într-o formă de tort de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Coacere:
Se coc 23 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Ingrediente cremă:
·
500
g de lapte de cocos
·
150
g de cremă de brânză paleo ( sau cocomas )( aici
)
·
80
g de amestec făină pentru prăjituri ( aici
)
·
30
g de pudră de cacao degresată
·
15
g de gelatină
·
80
g de eritrit ( aici
)
·
+20
g de eritrit în crema cu cacao
·
+190
g de vișine fără sâmburi
·
+60
g de zeamă de vișine pentru blat
Mod de preparare:
În afară de pudra de cacao, amestecăm ingredientele uscate în laptele
vegetal.
Pe foc mic, amestecând încontinuu, îl încălzim ( nu trebuie fiert, doar să
fie fierbinte ).
Lăsăm să se răcească, până se face călduț, adăugăm crema de brânză paleo și
o împârțim în 2 porții.
Într-o porție adăugăm pudra de cacaă și îndulcitorul.
Le punem în frigider până la utilizare.
Ingrediente glazură de
ciocolată:
·
20
g de pudră de cacao degresată
·
40
g de eritrit pudră ( aici
)
·
40
g de apă
·
10
g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele. O preparăm înainte de folosire, deoaece se
întărește repede.
Asamblare:
Tapetăm cu folie alimentară o formă pentru tort.
Tăiem în 3 bucăți blatul răcit.
Așezăm o bucată de blat în formă, o stropim cu 20 g de zeamă de vișine,
turnăm peste crema cu cacao și-l presărăm cu 95 g de vișine.
Îl punem în frigider până ce se întărește.
Punem peste cremă încă o bucată de blat, o stropim cu zeamă de vișine,
turnăm peste crema albă și-l presărăm cu vișinele rămas.
Îl punem în frigider.
Așezăm peste ultima bucată de blat și-l punem în frigider până ce se
întărește.
O ungem cu glazura de ciocolată și-l lăsăm în frigider până la servire.
Înainte de servire ornăm tortul cu vișine și-l tăiem în 12 felii.
Valoarea nutrițională pe felie:
Valoare energetică :
131,3 kcal – cu fibre
Proteine : 8,9 g
Lipide : 6,4 g
Carbohidrați : 5,7 g
Valoarea nutrițională pe 100 g:
Valoare energetică :
102,8 kcal – cu fibre
Proteine : 7 g
Lipide : 5 g
Carbohidrați : 4,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu