sâmbătă, 26 august 2017
Brioșă sau corn cu „zahăr”, paleo ( fără gluten, lapte, drojdie, soia, fără zahăr adăugat )
Ingrediente:
·
75
g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii fără gluten, cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
25
g de amestec de fibre Szafi Reform, fără gluten cu conținut redus de
carbohidrați ( aici
)
·
25
g de eritrit ( aici
)
·
Un
vârf de cuțit de pudră de vanilie
·
6
g de coajă de lămâie
·
10
g de zeamă de lămâie
·
1
ouă de mărimea M ( 52 g )
·
1
gălbenuș de ouă ( 18 g )
·
30
g de cocomas ( aici
)
·
5
g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
·
50
g de apă
·
+ 4
g de amestec făină de fibre de bambus pentru frământare aluat ( aici
)
Ungere înainte de coacere:
·
6
g de albuș de ouă
Ungere și presărare după
coacere:
·
1
g de ulei de nucă de cocos
·
18
g de eritrit
Mod de preparare:
Amestecăm în boluri separate ingredientele lichide și cele uscate, apoi le
lucrăm împreună.
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă.
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt și pregătim albușul de ouă.
Pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus frământăm aluatul și-l
împărțim în 6 bucăți.
Din fiecare bucată formăm un baton de 25 cm.
Luăm câte două batoane și le împletim. Apăsăm puțin capetele să se
lipească.
Astfel obținem 3 cornuri.
Din batoanele împletite formăm cornuri și le așezăm pe tava tapetată cu
hârtie de copt.
Le ungem cu albușuri și lăsăm până se încălzește cuptorul, apoi le ungem
din nou.
Coacere:
Se coc 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Lăsăm să se răcească, apoi le ungem cu ulei de nucă de cocos și le presărăm
cu eritrit.
Valoarea nutrițională pe bucată ( 73 g ) fără ungere cu
ulei și fără presărare cu eritrit:
Valoare energetică :
172,7 kcal ( cu fibre )
Proteine : 6,1 g
Lipide : 7 g
Carbohidrați : 12,6 g
Valoarea nutrițională pe 100 g fără ungere cu ulei și
fără presărare cu eritrit:
Valoare energetică :
234,4 kcal ( cu fibre )
Proteine : 82 g
Lipide : 9,5 g
Carbohidrați : 17,1 g
Observație:
·
Aluatul
este tare, dar se poate forma, nu mai trebuie adăugat apă.
·
Dacă
le ungem de două ori cu albuș de ouă, va avea culoare mai frumoasă.
·
Ingredientele
trebuiesc păstrate la temperatura camerei, astfel pot fi lucrate mai ușor.
·
Aluatul
foate fi preparat și cu robot ed bucătărie.
Putem forma și brioșe din aluat ( 4 bucăți ):
Valoarea nutrițională pe bucată ( 55 g ):
Valoare energetică :
131 kcal ( cu fibre )
Proteine : 4,5 g
Lipide : 5,4 g
Carbohidrați : 9,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu