joi, 17 august 2017
Cozonac paleo, fără dospire, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte, soia, drojdie, fără zahăr adăugat )
Ingrediente
aluat alb:
·
120
g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii fără gluten, cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
10
g de coajă de lămâie
·
4
ouă de mărimea M
·
2
albușuri de ouă
·
20
g de cocomas ( aici
)
·
2
g de esență de rom ( aici
)
·
35
g de apă
·
15
g de zeamă de lămâie
·
+
5 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii pentru frământare
aluat
Ingrediente aluat cu cacao:
·
100
g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii fără gluten, cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
1
ouă de mărimea M
·
2
albușuri de ouă
·
20
g de cocomas ( aici
)
·
35
g de apă
·
15
g de zeamă de lămâie
·
+
5 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii pentru frământare
aluat
Ungere aluat:
·
5
g de gălbenuș de ouă amestecat cu 10 g de apă
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele uscate și cele lichide în boluri separate, apoi le
lucrăm împreună.
Lăsăm aluaturile 10 minute la odihnă.
Între timp taperăm o tavă cu hârtie de copt.
Pe o suprafță presărată cu făină le frământăm și le întindem într-o foaie
de 24x18 cm.
Așezăm pe foaia de aluat alb cea cu cacao, și-l întindem să aibă 30 cm.
Ungem aluatul cu gălbenușul amestecat cu apă.
Rulăm cozonacul din partea mai puțin lată.
Așezăm cozonacul în tavă și-l ungem cu gălbenușul amestecat cu apă. Lăsăm
la odihnă până ce se încălzește cuptorul.
Coacere:
Se coace 55 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Lăsăm să se răcească.
Valoarea nutrițională
pe 100 g:
Valoare energetică :
221,7 kcal
Proteine : 8,4 g
Lipide : 9,8 g
Carbohidrați : 18,3 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu