luni, 14 august 2017
Cozonac sau kuglof Szafi Reform fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați ( paleo, fără lapte, soia, fără zahăr adăugat )
Ingrediente:
·
200
g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii fără gluten, cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
20
g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
·
4
ouă de mărimea M
·
75
g de apă caldă ( nu fierbinte! )
·
10
g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici
)
·
2
prafi de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
1
lingură de praf de albuș de ouă
·
10
g de pudră de cacao Szafi Reform ( aici
)
·
30
g de oțet de vin alb
·
+
5 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii pentru frământare aluat
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele, scoatem din bol jumătatea aluatului și-l așezăm
într-un bol separat, adăugăm pudr de cacao și un pic de apă.
Pe o suprafță presărată cu făină le frământăm și-le lăsăm 10 minute la
odihnă. Formăm din ele cozonac și-l lăsăm încă 10 minute l odihnă.
Se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, apoi încă 30
de minute la 180 de grade.
Lăsăm să se răcească.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu