joi, 26 octombrie 2017
Baton cu gust de brânză (Dots), vegan, fără gluten, cu puține grăsimi (fără lapte, fără zahăr adăugat)
BATON
”DOTS” VEGAN, FĂRĂ GLUTEN
CU PUȚINE GRĂSIMI
CU PUȚINE GRĂSIMI
(Fără
ouă, lapte, soia, gluten, semințe, fără zahăr adăugat,
cu puține grăsimi)
cu puține grăsimi)
Ingrediente (6 batoane):
· 60
g de mei (îl fierbem sub capac, până ce se face moale, în 240 g de apă, cu un
praf de sare și un praf de zahăr)
· 80
g de amestec făină Szafi Reform pentru prăjituri (aici)
· 19
g de zeamă de lămâie
· 1
cupiță de aromă de vanilie
· 5
g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici
)
Mod
de preparare:
Turmixăm meiul fiert până
ce se face cremă, apoi adăugăm și celelalte ingrediente, le frământăm și punem
crema 15 minute într-un loc răcoros.
Între timp preparăm
glazura de ciocolată.
Glazura de ciocolată
poate fi preparată după gust și dietă, eu am ales cea cu conținut cea mai mică
de grăsimi.
Mod
de preparare glazură de ciocolată cu conținut redus de grăsimi:
· 30
g de sirop de mere (poate fi înlocuit cu orice sirop, ex. Agave, tapioca,
paltin)
· 20
g de apă fierbinte
· 15
g de carob ( aici
)
· 7
g de pudră de cacao ( aici
)
· 6
g de lapte praf de cocos ( aici
)
Amestecăm ingredientele
deasupra aburilor până ce se face omogen.
Mod de preparare batonde brânză:
Formăm
din cremă 6 batoane și le dăm prin ciocolată.
Le punem în congelator
pentru aproximativ 4 ore ( depinde de glazura de ciocolată ).
Dacă nu le consumăm pe
toate deodată, le păstrăm în frigider.
Valoarea nutrițională pe buctă fără
glazură de ciocolată:
Valoare energetică : 71 kcal
Proteine : 2,2 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 11,3 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu