joi, 16 noiembrie 2017
Brioșă cu mac, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați (paleo, fără lapte, fără soia, fără drojdie, fără zahăr adăugat)
Ingrediente pentru 5 porții:
· 1
ouă de mărimea M
· 2
albușuri de ouă
· 200
g de apă la temperatura camerei
· 30 g de zeamă de lămâie
· Pentru ungere: un gălbenuș de ouă
Ingrediente
umplutură:
· 50-60
g de mac măcinat
· 20-25
g de cocomas ( aici
)
· Îndulcitor
de patru ori mai dulce, după gust ( aici )
· Zeamă și coajă de lămâie
· Apă
Mod
de preparare:
Amestecăm ingredientele
pentru aluat ( în afară de făini ), adăugăm făinile și frământăm aluatul și-l
lăsăm 10 minute la odihnă.
Amestecăm ingredientele
umpluturii, adăugăm atâta apă, încât umplutura să fie lichidă, apoi o îndensim
cu făină de bambus.
Împărțim aluatul în 10
bucăți și le întindem într-o foaie ovală (12-13 cm lungime).
Ungem 5 foi cu umplutura,
apoi le acoperim cu câte o foaie fără umplutură. Cu 1 cm de la marginile tăiem
în fâșii, sucim foaia să fie spirală, apoi formăm melc din ea.
Le așezăm pe o tavă
tapetată cu hârtiede copt, le ungem cu gălbenuș diluată cu apă și le coacem 30
de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
După cele 30 de minute le
suflăm cu spray de ulei și le coacem încă 5 minute pe o teperatură mai mare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu