luni, 6 noiembrie 2017
Cantuccini fără gluten (fără lapte, soia, fără zahăr adăugat)
Ingrediente:
· 2
albușuri de ouă
· Un
praf de sare himalaya ( aici
)
· 50
g de eritrit cu vanilie
· Coaja
și zeama unei portocale
· 100
g de amestec făină de migdale ( aici
)
· 100
g de făină de fulgi de ovăz ( aici
)
· 50
g de amestec făină de mei
· 1
linguriță de praf de copt ( aici
)
· 1
linguriță de scorțișoară măcinată
· 100
g de migdale prăjite, tăiată îm bucățele
Mod
de preparare:
Amestecăm albușurile până
se face spumă, adăugăm sare, eritrit cu vanilie, eritrit și ulei de nucă de
cocos.
Amestecăm făinile, coaja
și zeama de lămâie, praful de copt, scorțișoara și migdalele.
Le lucrăm împreună și lăsăm
aluatul 10 minute la odihnă.
Frământăm aluatul pe o
suprafață presărată cu făină, îl împărțim în 2 bucăți. Într-o bucată adăugăm
ciocolată de menaj mărunțită, formăm 2 batoane plate și le ungem cu ouă.
Lăsăm aluatul 15 minute
la odihnă.
Se coace 25-30 de minute
în cuptorul preîncălzit la 170 de grade. Lăsăm puțin să se răcească, îl tăiem în
fâșii cât degetul, apoi le coacem încă 10-15 minute la 150 de grade.
Lăsăm să se răcească.
Poate fi preparată în
diferite moduri: de exemplu cu semințe, fructe uscate etc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu