sâmbătă, 30 decembrie 2017
Corn, brad, steluțe sau baigli fără gluten, cu conținut redus de carbohidați (paleo, fără lapte, soia, fără zahăr adăugat)
Ingrediente
aluat (dacă vrem să-l preparăm cu ambele umputuri, preparăm două porții de
aluat) :
· 15 g de zeamă de lămâie
· 30
g de untură de gâscă ( sau ulei de nucă de cocos )
· 1
ouă (52 g)
· 60
g de apă
· +5
g de făină de fibre de bambus pentru frământare aluat (aici)
Umplutură
de mac:
· 50
g de mac măcinat
· 6
g de coajă de lămâie
· 1
albuș de ouă
Umplutură
cu nucă:
· 70
g de nucă măcinată
· 12
g de îndulcitor de patru ori mai dulce
· 6
g de coajă de lămâie
· Un
vârf de cuțit de vanilie măcinată
· 1
albuș de ouă
Pentru
presărare:
Mod
de preparare:
Amestecăm ingredientele
uscate și cele lichide în boluri separate apoi le lucrăm împreună.
Lăsăm aluatul la odihnă. Între
timp preparăm umplutura.
Amestecăm ingredientele
umpluturii.
Tapetăm o tavă cu hârtie
de copt.
Pe o suprafață presărată
cu făină de fibre de bambus frământăm aluatul, apoi îl întindem într-o foaie cu
grosimea de 0,5 cm.
Tăiem din ea 16 bucăți cu
o formă de 6 cm pentru pogăcele.
Punem în mijlocul
cerculețelor umplutură, apoi le rulăm în cornuri de 9,5 cm.
Așezăm cornurile pe tavă,
la distanțe mari.
Coacere:
Se coc 25 de minute în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Lăsăm 8 minute la odihnă.
Le învârtim puțin prin eritrit
pudră.
Valoarea nutrițională pe buctă cu
umplutură de nucă:
Valoare energetică : 80 kcal cu fibre
Proteine : 2 g
Lipide : 6 g
Carbohidrați : 3,8 g
Valoarea nutrițională pe 100 g cu
umplutură de nucă:
Valoare energetică : 367 kcal cu fibre
Proteine : 9,2 g
Lipide : 27,7 g
Carbohidrați : 17,3 g
Valoarea nutrițională pe buctă cu
umplutură de mac:
Valoare energetică : 68 kcal cu fibre
Proteine : 2 g
Lipide : 4,3 g
Carbohidrați : 3,9 g
Valoarea nutrițională pe 100 g cu
umplutură de mac:
Valoare energetică : 334 kcal cu fibre
Proteine : 9,7 g
Lipide : 21,4 g
Carbohidrați : 19,2 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu