miercuri, 20 decembrie 2017
Ruladă de cocos, sau biluțe cu gust de Raffaello Szafi Free, vegană (fără gluten, lapte, ouă, soia, fără zahăr adăugat)
Ingrediente:
· 280
g de apă
· 2
g de cafea cicoare (aici)
· 150
g de nucă de cocos ras, măcinat să fie și mai mărunt (aici)
· 5-8
g de aromă de rom (aici)
· 15
g de pudră de cacao (aici)
· +20
g de apă pentru partea cu cacao
· +10
g de nucă de cocos ras pentru presărare
Mod
de preparare:
Amestecăm apa cu sare,
îndulcitor și griș, apoi o fierbem pe foc mic, amestecând încontinuu.
După ce dă în clocot, o
fierbem 6-7 minute, pe foc mic, amestecând în continuare.
Adăugăm aroma de rom,
nuca de cocos și le amestecăm.
Lăsăm să se răcească și-l
frământăm cu mâna umedă.
Împărțim aluatul în două.
Adăugăm la o parte din
aluat pudra de cacao și apa și-l frământăm.
Punem aluatul alb pe o
folie alimentară mai mare, apoi o acoperim cu încă o folie și-l întindem într-o
foaie de 27x20 cm.
Procedăm la fel și cu
partea cu cacao.
Așezăm foaia albă pe cea
cu cacao și le rulăm cât mai strâns (din partea mai mică), apoi o dăm prin nucă
de cocos ras.
Îl punem în frigider cel
puțin o oră, dar cel mai bine să-l lăsăm peste noapte.
Masa totală este de 648g.
Înainte de servire îl
tăiem în 25 de bucăți.
Valoarea nutrițională pe 100g:
Valoare energetică : 236 kcal cu fibre
Proteine : 4,9 g
Lipide : 16,6 g
Carbohidrați : 12,5 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu