marți, 16 ianuarie 2018
Chec de banane și nucă, vegană, fără îndulcitor și fără zahăr (fără gluten, lapte, ouă, ulei)
Ingrediente:
· 1
banană (piure)
· 70
g de zeamă de mandarine (sau zeamă de portocale)
· 45
g de curmale (tăiată în bucățele) (aici)
· 50
g de nucă
· 140
g de apă
· 20
g de zeamă de lămâie
· 250
g de amestec făină Szafi Free pentru brioșe cu carob (aici)
· Pentru
ornare: 0,5 banane, tăiată pe felii, 5 g de nucă
Mod
de preparare:
Amestecăm ingredientele, cu
un tel, astfel încât făina o adăugăm ultima, până se face cremă.
O coacem 30 de minute, într-o
formă de silicon pentru pâine, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Înainte de coacere o
presărăm cu feliile de banane și nucă.
O sugestie: puteți s-o
serviți cu gem de mere și prune (aici),
pe lângă cafeaua, ceaiul de dimineață.
Valoarea nutrițională pe 1 felie (30 g):
Valoare energetică : 63 kcal
Proteine : 1,3 g
Lipide : 0,95 g
Carbohidrați : 13 g
Valoarea nutrițională pe 100 g:
Valoare energetică : 212 kcal
Proteine : 4,4 g
Lipide : 3 g
Carbohidrați : 40 g
Poate fi preparat și cu conținut redus de
carbohidrați
(paleo):
Ingrediente:
· 140 g de mixt pentru brioșe cu ciocolată
amară (aici)
· 4 ouă de mărimea M
· 20 g de ulei de nucă de cocos (aici) (poate fi
înlocuită cu 10 g de apă, dar va fi puțin mai uscată)
· 70 g de apă
Mod de preparare:
Amestecăm ouălecu
ulei de nucă de cocos și apă, apoi adăugăm făina și le lucrăm împreună cu un
tel.
Adăugăm la aluat:
· 1 banană (piure)
· 3 pătrățele de ciocolată de menaj fără
zahăr
· Nucă
Adăugăm
aluatul într-o formă de silicon și-l presărăm cu felii de banană și nucă.
Puteți să
adăugați și îndulcitor, dar nu este necesar.
Coacere:
Se coace 30
de minute la 180 de grade.
La sfârșit am
turnat peste glazură de carob (carob, eritrit pudră, apă).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu