sâmbătă, 20 ianuarie 2018
„Iaurt” fals, vegan, din garnitură de ovăz (fără gluten, lapte, soia, fără zahăr adăugat)
Ingrediente:
· 50
g de garnitură de ovăz Szafi Free (aici)
· 50
g de nucă de cocos ras (aici)
· 5
g agar-agar (aici)
· 35
g de zeamă de lămâie
· 1150
g de apă
Mod
de preparare:
Prima
dată preparăm latepele vegetal cu mașină de preparat lapte vegetal din
următoarele ingrediente: garnitură de ovăz, nucă de cocos răzuit, sare, apă.
După ce l-am preparat, îl tregem prim trecurătoare și lăsăm
să se răcească. Trebuie sa obținem 968 g de lapte.
Fierbem
200 g de lapte și-l amestecăm cu îndulcitor și agar-agar.
Adăugăm
amestecul de lapte cu îndulcitor și agar-agar la laptele rămas, adăugăm zeama
de lămâie și le amestecăm cu un tel.
După
ce se răcește o punem în frigider (o amestecăm des înainte să se răcească).
După
ce se întărește o putem servi, dar dacă o lăsăm să stea o zi, va avea gust mai
bun.
Masa
totală a „iaurtului”: 1005 g.
Valoarea nutrițională pe 100 g, fără agar-agar:
Valoare energetică : 51,3 kcal
Proteine : 0,9 g
Lipide : 3,5 g
Carbohidrați : 3,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu