luni, 19 februarie 2018
Chiflă sau baghetă paleo, fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați
Ingrediente:
· 150
g de amestec făină Szafi Reform pentru patiserii și pâine (aici)
· 4
g de sare himalaya
· 30
g de oțet de vin alb
· 45
g de ulei de nucă de cocos (aici)
· 230
g de apă caldă
· +3
g de făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat (aici)
Mod
de preparare:
Amestecăm ingredientele
lichide și cele uscate în boluri separate, apoi le lucrăm împreună.
Lăsăm aluatul 5 minute la
odihnă.
Frământăm aluatul pe o
suprafață presărată cu făină de fibre de bambus, apoi îl împărțim în 6 bucăți.
Formăm din ele chifle cu
diametrul de 8cm.
Dacă preparăm baghete:
Formăm din ele batoane de
12 cm lungime și 5 cm lățime.
Le așezăm pe o tavă tapetată
cu hârtie de copt. Nu este necesar să le ungem.
Coacere:
Se coc 45 de minute în cuptorul
preîncălzit la 200 de grade.
Lăsăm să se răcească.
Masa totală a clor 6
chifle/baghete: 376 g.
Valoarea nutrițională pe buctă:
Valoare energetică : 180,1 kcal cu fibre
Proteine : 4,9 g
Lipide : 9,1 g
Carbohidrați : 12,4 g
Valoarea nutrițională pe 100 g:
Valoare energetică : 287,4 kcal cu fibre
Proteine : 7,8 g
Lipide : 14,5 g
Carbohidrați : 20,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Buna. As dori o reteta de paine fara carbohidrati mai deloc (keto), din aceasta faina: http://www.adiograsime.ro/magazin/produse-szafi/szafi-fitt/amestec-faina-reducere-carbohidrati-szafi-665-667-detalii.html si daca se poate pentru masina de facut paine
RăspundețiȘtergere