sâmbătă, 24 martie 2018
Tort cu mousse de ciocolată paleo, cu conținut redus de carbohidrați (fără gluten, lapte, soia, fără zahăr adăugat)
Ingrediente și mod de preparare:
Am preparat o foaie de
tort cu diametrul de 17 cm, din amestec de făină Szafi Reform pentru brioșe cu
ciocolată. Se coace 16 minute la 180 de grade.
· 50
g de amestec făină Szafi Reform pentru brioșe cu ciocolată (aici)
· 15
g de ulei de măsline sau ulei de cocos (aici)
· 40
g de eritrit cu vanilie
· 35
g de apă
· 2
ouă
· O
jumătate de tabletă de ciocolată paleo
Mousse
de ciocolată:
· 2
tablete de ciocolată paleo
· 400
g de cremă de nucă de cocos (aici)
· 200
g de eritrit (aici)
· Jumătate
de pachet de gelatină paleo
Amestecăm ciocolata și
îndulcitorul în crema de cocos încălzită și lăsăm peste noapte în frigider.
Amestecăm cu robotul de
bucătărie până se face cremă densă, apoi adăugăm gelatina topită.
Stropim foaia de tort cu
aromă de rom, punem peste cireșe, apoi o ungem cu crema de ciocolată. Lăsăm 2-3
ore în frigider, apoi o scoatem din forma de tort și o ornăm.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu