sâmbătă, 19 mai 2018
Croissant cu pizza Szafi Free, vegan, fără gluten, cu conținut redus de fibre (vegan, fără gluten, lapte, soia, cu conținut redus de grăsimi)
Ingrediente ( 8 su 10 bucăți ):
· 300
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine vegan, cu conținut redus de fibre (aici)
· 4
g de sare himalaya (aici)
· 4
g de drojdie praf
· 1
g de bicarbonat de sodiu (aici)
· 20
g de zeamă de lămâie
· 250
g de apă călduță
· +20
g de făină pentru frământare și întindere aluat
· 2
g de ulei de nucă de cocos pentru ungere (putem să-l amestecăm cu boia)
Ingrediente
umplutură:
· 60
g de pastă de tomate
· 10
g de eritrit
· 1
g de sare himalaya
· 3
g de amestec condimente pentru pizza (aici)
· 20
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine vegan, cu conținut redus de fibre
Mod
de preparare aluat:
Amestecăm ingredientele lichide
și cele uscate în boluri separate apoi le lucrăm împreună.
Lăsăm aluatul 20 de
minute la odihnă.
Între timp tapetăm o tavă
cu hârtie de copt și pregătim uleiul pentru ungere.
Amestecăm ingredientele
umpluturii.
Pe o suprafață presărată
cu făină, frământăm aluatul și-l întindem într-un cerc cu diametrul de 38 cm.
(Aluatul este puțin
lipicios, trebuie să-l presărăm din când în când făină.)
Ungem aluatul cu
umplutură, apoi o tăiem în 10 bucăți. (Dacă vrem să obținem croissnte mai mari,
tăiem aluatul în 8 bucăți.)
Rulăm din bucăți cornuri,
le ungem cu ulei și le lăsăm 15 minute la odihnă.
Coacere:
Le așezăm pe tavă. Se coc
50 de minute la 180 de grade. Cuptorul nu trebuie preîncălzit.
După 25 de minute scoatem
tava din cuptor și le ungem din nou cu ulei.
Lăsăm să se răcească.
Valoarea nutrițională pe bucată:
Valoare energetică : 126 kcal
Proteine : 2,9 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 25,9 g
Fibre: 1,8 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu