miercuri, 30 mai 2018
Langoș Szafi Free vegan, fără gluten, cu conținut redus de fibr, cu drojdie (vegan, fără gluten, lapte, soia, ouă)
Ingrediente (2 bucăți):
· 150
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine cu conținut redus de fibre (aici)
· 3
g de sare himalaya (aici)
· 2
g de drojdie pudră
· 10
g de zeamă de lămâie
· 140
g de apă călduță
· +6
g de făină pentru frământare și întindere aluat
· +
ulei de nucă de cocos pentru prăjire
Mod
de preparare:
Amestecăm ingredientele
lichide și cele uscate în boluri separate, apoi le lucrăm împreună.
Acoperim bolul cu un
prosop de bucătărie și-l lăsăm 20 de minute la odihnă.
Între timp turnăm ulei
într-o tigaie și pregătim o farfurie acoperită cu prosop de hârtie.
Pe o suprafață presărată
cu făină frământăm aluatul și-l împărțim în 2 bucăți. Formăm din ele bile și le
lăsăm, acoperit, 10 minute la odihnă.
Între timp preîncălzim
uleiul.
Pe o suprafață presărată
cu făină, formăm din fiecare bucată câte un cerc de 19 cm.
Le prăjim, pe fiecare
parte câte 3-3 minute. Le scoatem pe un prosop de hârtie și le lăsăm să se
răcească.
Masa totală a celor 2
langoși este 279 g.
Putem prepara și 3 bucăți,
cu diametrul de 12 cm.
Valoarea nutrițională pe bucată:
Valoare energetică : 317 kcal
Proteine : 6,4 g
Fibre: 4,1 g
Valoarea nutrițională pe 100 g:
Valoare energetică : 227 kcal
Proteine : 4,6 g
Fibre: 2,9 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu