miercuri, 27 iunie 2018
Baton de proteine (vegan, fără gluten, lapte, fără zahăr adăugat, cu conținut redus de grăsimi)
Ingrediente (10 bucăți):
· 100
g de amestec făină Szafi Reform pentru brioșe cu cacao (aici)
· 40
g de praf de budincă de ovăz Szafi Free, cu vanilie (aici)
· 50
g de praf pentru smoothie de proteine (aici)
· 20
g cacao pudră (aici)
· 60
g de eritrit (aici)
· 2
g de cafea pudră Cicoria (opțional)
· 1
g de sare
· 100
g de cocomas (aici)
· 140
g lapte de migdale
· +
ciocolată topită pentru glazura (am folosit glazură de ciocolată de casă)
Glazură de ciocolată de casă:
· 25
g de pudră de cacao
· 25
g de eritrit
· 40
g de apă
Mod de preparare:
Amestecăm
făina cu cafeaua și pudra de cacao.
Amestecăm
pudra de budincă cu sare și pudra pentru smoothie de proteine.
Amestecăm
laptele cu crema de cocos și îndulcitor și le fierbem.
Turnăm
în lapte amestecul de budincă și le fierbem pe foc mic, amestecând încontinuu.
Îl
luăm de pe foc, adăugăm amestecul de făină și le lucrăm împreună.
Lăsăm
să se răcească, apoi îl punem în frigider până se întărește.
Între
două folii alimentare, întindem aluatul într-o foaie de 25x10 cm. Dăm jos folia
și-l ungem cu cremă de ciocolată. Îl punem în frigider până ce se întărește ciocolata,
apoi o ungem și pe cealaltă parte și-l punem înapoi.
Îl
feliăm cu un cuțit subțire.
Trebuie
păstrată în frigider, deoarece nu conține ulei de nucă de cocos și se topește
ușor.
Valoarea nutrițională pe bucată, în
cazul în care avem 10 bucăți:
· Valoare
energetică: 90 kcal
· Proteine:
6,7 g
· Lipide:
3,7 g
· Carbohidrați:
6,8 g
· Fibre:
2,4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu