luni, 23 iulie 2018
Biscuiți cu ciocolată și biscuiți cu carob Szafi Free cu conținut redus de fibre (vegan, fără gluten, lapte, ouă, fără zahăr adăugat)
Biscuiți
cu ciocolată
Ingrediente pentru 10 biscuiți:
· 60
g de apă
· 20
g de oțet de vin alb
· 20
g de ulei
· 2
g de bicarbonat de sodiu (aici)
· 20
g de pudră de cacao (aici)
· Un
praf de sare (aici)
· 35
g de eritrit pudră (aici)
· 100
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine cu conținut redus de fibre (aici)
· 30
g de ciocolată de menaj cu 70% de cacao
Mod
de preparare:
Amestecăm apa cu oțetul
de vin alb și ulei, apoi adăugăm celelalte ingrediente (ciocolata trebuie tăiată
în bucățele). Aluatul va fi foarte lipicios.
Lăsăm aluatul 10 minute
la odihnă, apoi formăm biluțe din el. Le dăm prin făină de fibre de bambus și
le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc 20 de minute în
cuptorul preîncălzit la 170 de grade.
Biscuiți vegani cu carob
Ingrediente:
· 100
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine cu conținut redus de fibre (aici)
· 25
g de carob (aici)
· 40
g de eritrit pudră (aici)
· 1
g de sare (aici)
· 2
g de bicarbonat de sodiu (aici)
· 30
g de ulei
· 20
g de oțet de vin alb
· 80
g de apă
· +2
g de făină de fibre de bambus pentru presărare (aici)
Mod
de preparare:
Amestecăm ingredientele
lichide și cele uscate în boluri separate.
Adăugăm la ingredientele
uscate uleiul, apoi amestecul de lichide și le lucrăm împreună.
Lăsăm în frigider 15
minute.
Aluatul va fi puțin moale,
dar se întărește în frigider.
Formăm din aluat biluțe
și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Turnăm făina de fibre de
bambus într-o strecurătoare pentru ceai și presărăm biscuiții.
Se coc 20 de minute în
cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Valoarea
nutrițională pe bucată:
· Valoare
energetică: 70 kcal
· Proteine:
1 g
· Lipide:
3,2 g
· Carbohidrați:
8,6 g
· Fibre:
1,8 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu