joi, 25 octombrie 2018
Bolognese vegan cu linte
Idee de un prânz rapid și simplu de făcut
Linte bolognese vegan
fără gluten, lapte, soia- 250g linte uscată
- un morcov mai mare
- o ceapă
- doi căței de usturoi
- o lingură de oțet de mere
- 300 ml de sos tomat
- după gust un pic de îndulcitor de patru ori mai dulce Szafi Reform
- 1 pachet de bază pentru bolognese Szafi Reform +400ml apă + 100ml de sos tomat
Preparare: dacă folosim linte uscată, atunci se lasă în cantitate dublă de apă timp de 8 ore înainte de gătire! Dacă folosim linte la conservă, acest pas nu este necesar!
Amestecăm baza de sos pentru bologneze cu 400ml apă și 100ml de sos tomat.
Prăjim ceapa tăiată mărunt în cantitate minimă de ulei de cocos. Adăugăm morcovul ras pe răzătoare mare, și usturoiul zdrobit.
După ce se călesc, adăugăm lintea înmuiată, oțetul de mere, îndulcitorul, și baza pentru sos.
Se tornă 200ml de sos tomat. dacă vedem că lintea mai absoarbe apă, eventual sosul se îngroașă prea tare, mai putem completa cu apă.
Se pune pe foc până la clocotire după care îl mai lăsăm să fiarbă îîncă 10 minute. (verificăm dacă lintea s-a fiert, dacă e nevoie mai lăsăm să fiarbă, dacă mai e necesar mai completăm cu apă)
Fierbem paste spirale Szafi Free, și le putem servi presărate cu puțin busuioc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu