miercuri, 31 octombrie 2018
Marlenka falsă paleo, fără lapte, gluten
Prăjitura a ieșit foarte gustoasă.
Devine pufoasă pentru a doua zi (din această cauză merită lăsată peste noapte).
1 felie are doar 2g de carbohidrați!
Ingrediente blat:
- 150 g amestec de fibre pentru reducerea carbohidraților Szafi Reform
- 40 g de pudră de cacao degresată
- 100 g eritrit cristalin
- 2 g sare himalaya
- 3 g bicarbonat de sodiu
- 5 g amestec de condimente pentru turta dulce Szafi Reform
- 4 buc ouă M (209 g)
- 20 g zeamă proaspătă de lămâie
- 40 g Ulei de nucă de cocos topit
- 2 g aromă de vanilie
- 220 g apă apă la temperatura camerei
- + 10 g amestec de fibre pentru reducerea carbohidraților Szafi Reform, pentru frământat și întins
Ingrediente umplutură:
- 80 g nucă prăjită măcinată őrölt (astfel devine mai aromat și se poate pune mai puțin)
- 1 g sare Himalaya
- 10 g gelatină
- 200 g totu (rețetă totu aici!)
- 100 g cremă de cocos
- 100 g eritrit cristalin
- 10 g esență de rom
- 10 g miere bio (sau înlocuitor)
- 170 g apă
Preparare blat:
Se amestecă separat ingredientele uscate și lichide.
Se pun laolaltă și se amestecă.
Se lasă aluatul să se odihnească.
După odihnă se frământă aluatul din nou pe o suprafață presărată cu făină și se împarte în 5 părți egale.
Pe suprafață presărată cu făină intindem blaturi de 20×20cm.
Căptușim o tavă mare cu hârtie pentru copt, și coacem blaturile, dacă încap în tavă se pot pune 2 blaturi deodată.
Coacere:
La cuptor preîncălzit la 180°C, cu încălzire jos-sus, timp de 18 minute.
Se pun blaturile pe grilă metalică ca să se răcească (În această etapă blatul încă este pufos, dar mai târziu se întărește).
În timp ce coacem blaturile, pregătim umplutura:
Dăm în clocot 150 g de apă, în care dizolvăm gelatina.
Punem într-un vas mai mic eritritul, adăugăm mierea și 20g de apă.
Se pune pe foc și se amestecă în continuu până începe sa fiarbă, după care se lasă pe foc mic încă 5 minute(până începe eritritul să se caramelizeze)
Punem totu și crema de cocos în blender.
Se adaugă gelatina topită și lichidul cu eritrit și se dă prin blender până devine cremoasă.
Se toarnă într-un bol și se adaugă nuca și aroma de rom și se amestecă bine cu lingura de lemn.
Până la folosire se lasă deoparte.
Asamblare:
Se pune un blat pe fundul unei tăvi de silicon și se întinde deasupra 1/5-a parte a cremei.
Se repetă strat cu strat cu fiecare blat.
Se pune la frigider până se întărește, iar până a doua zi se va înmuia.
Înainte de servire se presară cu ciocolată rasă (dar se poate și fără) și se taie în 16 felii.
Greutate fără ciocolată 1115 g
Valori nutritive pe felie :
- Energie: 131,4 kcal (cu fibre)
- proteine 6,3 g
- grăsimi: 8,5
- Carbohidrați: 2g
valori nutritive medii în 100g:
- Energie: 188,5 kcal (cu fibre)
- Proteine 9,1 g
- Grăsimi:12,1g
- Carbohidrați: 3g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu