Melci cu cacao fără gluten cu drojdie Szafi Free
(vegan, fără lapte, ouă, soia)
melci cu cacao fără gluten, cu drojdie Szafi Free |
Ingrediente aluat:
- 200 g amestec de făină Expres Szafi Free (poate fi înlocuit cu amestecul de făină pentru pâine albă pufoasă Szafi Free)
- 14 g îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free (sau îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform)
- 2 g sare Himalaya
- 20 g citromlé
- 3 g pudră de drojdie
- 25 g Cocomas
- 300 g apă la temperatura camerei
- + 10 g amestec de făină pentru frământare și întindere
- + 10 g pulpe de fructe roșii Szafi Free pentru ungere înainte de coacere (poate fi omis, dar astfel va avea culoare mai bună)
Ingrediente și preparare umplutură:
- 50 g pudră de cacao degresată
- 20 g amestec de făină pentru pișcot cu hrișcă Szafi Free
- 18 g îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free (sau îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform)
- 1 g cafea instant de cicoare (opțional)
- 1 g sare Himalaya
- 5 g aromă de vanilie (sau 2 g de vanilie bourbon măcinat)
- 20 g Cocomas (sau smântână grasă de gătit)
- 80 g apă
Preparare aluat:
Se amestecă în vase separate ingredientele lichide și cele uscate.
După acesta se pun laolaltă și amestecăm cu lingura de lemn până aluatul se îngroașă.
Se acoperă cu o cârpă de bucătărie și se lasă să stea cca. 15 minute.
După acesta se pun laolaltă și amestecăm cu lingura de lemn până aluatul se îngroașă.
Se acoperă cu o cârpă de bucătărie și se lasă să stea cca. 15 minute.
După odihnă se mai frământă aluatul pe o suprafață presărată cu făină, după care întindem aluatul până obținem o foaie de cca 22×38 cm.
Se întinde umplutura uniform, se rulează strâns și se taie în 12 role egale.
Se întinde umplutura uniform, se rulează strâns și se taie în 12 role egale.
La urmă se așează în tava căptușită cu hârtie pentru copt.
Se coace la cuptor preîncălzit la 200°C cu foc jos-sus, timp de 40-42 minute.
valori nutritive pe bucată (ies 12 bucăți, 570 g):
- Energie: 98 Kcal
- Proteine: 2,5 g
- Grăsimi: 1,7 g
- Carbohidrați: 15 g
*****************
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu