Croissant cu mere și nuci fără gluten Szafi Free
Croissant cu mere și nuci fără gluten Szafi Free |
Ingrediente aluat (pentru 12 bucați, 563 g):
- 200 g amestec de făină pentru aluaturi nedospite Express Szafi Free
- 14 g îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free (sau îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform)
- 2 g sare
- 20 g zeamă de lămâie
- 3 g pudră de drojdie
- 25 g Cocomas
- 300 g apă călâie
- + 10 g amestec de făină pentru frământare și formare
- + 10 g pulpe de fructe roșii Szafi Free, pentru ungerea de dinainte de coacere
Ingrediente umplutură:
- 35 g nucă rasă
- 12 bucăți de fâșii de mere la cca. 2 cm
- 1 g scorțișoare măcinate
- 5 g îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free
Preparare umplutură:
Se amestecă îndulcitorul cu scorțișoarele și nuca, prin care vom da fâșiile de mere
Preparare aluat:
Se amestecă în vase diferite ingredientele lichide și cele uscate separat.
Se toarnă laolaltă și-l amestecăm cu lingura de lemn până se întărește aluatul.
Se acoperă aluatul cu o cârpă de bucătărie și se lasă la odihna timp de 15 minute.
Se toarnă laolaltă și-l amestecăm cu lingura de lemn până se întărește aluatul.
Se acoperă aluatul cu o cârpă de bucătărie și se lasă la odihna timp de 15 minute.
După odihnă se frământă aluatul din nou pe o suprafață dată cu făină, și îl întindem până obținem un disc de cca 42 cm.
Se taie în 12 felii egale, peste care așezăm câte o fâșie de mere (din cel dat prin nucă) pe margine și le rulăm strâns.
Se taie în 12 felii egale, peste care așezăm câte o fâșie de mere (din cel dat prin nucă) pe margine și le rulăm strâns.
se lasă la odihnă până se incălzește cuptorul. (cca 15 minute)
Se coace la cuptor preincăllzit la 200°C (pe program cu foc jos-sus) timp de cca. 40 de minute.
valori nutritive / bucată:
- Energie: 92 Kcal
- Proteine: 1,8 g
- Grăsimi: 2,8 g
- carbohidrați: 13,9 g
Valori nutritive medii în 100 gdr prodiu:
- Energie: 196 Kcal
- Proteine: 3,8 g
- Grăsimi 5,9 g
- carbohidrati: 29,7 g
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu