(Paleo, fără gluten, lapte, soia, adaos de zahăr)
(Rețeta de la: Csikós Gabi)
(Rețeta de la: Csikós Gabi)
Ruladă de cocos cu nivel redus de carbohidrați Szafi Reform
Ruladă cu nivel scăzut de carbohidrați Szafi Reform |
Blatul este făcut pe baza rețetei de brioșe paleo cu ciocolată amară Szafi Reform : REȚETA AICI!
Ingrediente pentru 2 rulade de 17 cm:
- 2×70 g mixt pentru brioșe cu ciocolată amară Szafi Reform
- 2×2 ouă M
- 2×35 g apă călâie
- 2×22 g îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform
- 2×10 g Ulei de nucă de cocos
Ingrediente pentru cremă de cocos:
- 35 g griș cu lapte cu îndulcitor Szafi Reform
- 200 ml smântână de cocos
- 5 g îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform
- 10 g nucă de cocos ras
- 1 linguriță mică de coajă de lime
- 1 linguriță mică de coajă de portocale
- 5 g gelatină
- 10 g apă pentru dizolvarea gelatinei
Preparare:
Preparăm cele două blaturi pentru ruladă separat separat, și le coacem, crema însă este pentru ambele rulade!
Ingredientele lichide și cele uscate se amestecă separat după care le amestecăm. Turnăm aluatul într-o formă dreptunghiulară de silicon de 25×18 cm, și coacem blatul la cuptor preîncălzit la 180°C.
Încă cât este cald, rulăm blatul cu ajutorul unei cârpe udă, cu grijă să nu rupem blatul. Între timp pregătim crema.
Încă cât este cald, rulăm blatul cu ajutorul unei cârpe udă, cu grijă să nu rupem blatul. Între timp pregătim crema.
Punem și amestecă ingredientele în smântâna rece de cocos, după care o punem la foc până la ingroșare. DIzolvăm gelatina în apă, și o turnăm peste cremă, le amestecăm și o lăsăm să se răcească, în cest timp se mai îngroașă.
Înjumătățim crema, ca să ne ajungă pentru ambele blaturi. Întindem crema pe blat și îl rulăm cu grijă pe latura mai îngustă. Rulăm strâns rulada în folie, și o lăsăm la frigider până se răcește în totalitate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu