(Rețetă de la: Vizler-Bokréta Veronika)
Lebkuchen/ turtă dulce cu ciocolată fără gluten Szafi Free
Lebkuchen/ turtă dulce cu ciocolată fără gluten Szafi Free |
„Lebkuchen respectiv turtă dulce cu ciocolată! Sunt de vis și foarte simplu de făcut!”
Ingrediente (pentru 9 turte dulci):
- 60 g apă
- 20 g oțet din vin alb sau oțet din mere
- 20 g Ulei de nucă de cocos
- 2 g de bicarbonat de sodiu
- praf de sare
- 35 g eritrit pudră
- 1 linguriță de aroma de vanilie (nu este obligatoriu, și fără acesta este foarte gustos)
- 110 g amestec de făină cu nivel redus de fibre pentru pâine Szafi Free
- 20 g budincă de ovăz cu vanilie Szafi Free
- 5 g condimente pentru turtă dulce Szafi Reform
Pentru glazură:
- Ciocolată amară cu conținut de 75% cacao, topit cu un pic de ulei de nucă de cocos
Preaparare:
Am turnat laolaltă apa, oțetul din vin alb și uleiul de cocos, ce am amestecat bine. Am adăugat restul ingredientelor.
A devenit un aluat foarte lipicios, din acest motiv a prin foarte bine că am folosit mănușă de unică folosință, la amestecarea aluatului, după care am pus aluatul la frigider pentru 10 minute. După acesta am umezit mâinile și am format 9 biluțe din aluat.
Le-am așezat în cuptor preîncălzit la 170°C (coacere jos-sus) pentru cca 20 de minute. (timpul de coacere poate diferi de la cuptor la cuptor)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu