Rețete de la voi
(Rețetă de la Vizler-Bokréta Veronika)
Galette cu căpșuni Szafi Free cu nivel redus de carbohidrați
(fără gluten, lapte, soia, sărac în grăsimi, Vegan)
Galette cu căpșuni Szafi Free cu nivel redus de carbohidrați |
Ingrediente:
- 100 g amestec de făină pentru pâine albă pufoasă Szafi Free (poate fi înlocuit cu amestecul de făină Express Szafi Free)
- 45 g amestec de făină pentru pâine și patiserii cu nivel redus de carbohidrați Szafi Reform
- 45 g Eritrit pudră Szafi Reform
- 2 g Sare himalaya Szafi Reform
- 20 g oțet din mere
- 170 g apă călâie
Umplutura:
- Gem de fructe roșii Szafi Free (gemuri Szafi Free, gemuri Szafi Reform)
- cca. 300-350 g căpșuni (În funcție de cine cu cât de multă umplutură dorește să-l facă)
- 1 linguriță rasă de eritrit (la a doua porție abia am presărat un pic, atât de dulci au fost căpșunii, încât nuci nu era nevoie de îndulcire)
Pentru ungere:
- gem de caise Szafi Free
- câteva picături de ulei de cocos
Preparare:
Am turnat oțetul de mere, apa, sarea într-un bol, am adăugat eritritul, și l-am amestecat un pic, după care am adăugat și amestecurile de făină pe care l-am frământat. am lăsat aluatul 15 minute să stea.
În acest timp am spălat căpșunii, le-am tăiat în 4 și l-am amestecat cu îndulcitorul.
Am frământat aluatul și pe o suprafață presărată cu un pic de amestec de făină și l-am împărțit în două. (se putea și în 3, dar, logic că ar fi ieșit trei galette mai mici.)
Am întins aluatul la cca. 4 mm grosime. Am și așezat blaturile pe tava căptușită cu hârtie pentru copt, părerea mea este că împreună cu umplutura r fi mai greu de mutat în tavă.
Am uns ușor aluatul cu gem, dar pe margine nu. Am așezat căpșunii pe aluat, și am ridicat marginea aluatului.
Cu amestecul de gem + ulei de cocos l-am uns, și le-am copt la cuptor preîncălzit la 180°C (foc jos-sus) timp de cca. 35 de minute. (timpul de coacere întotdeauna depinde de cuptor)
Aparține categoriei de PERICULOS de BUN!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu