vineri, 22 aprilie 2016
Clătite și tortilla vegană , fără gluten ( fără gluten , lapte , ouă – și în variantă paleo )
O rețetă simplă și gustoasă, ai nevoie doar de făină de Hrișca (clătite și
tortilla vegană ,fără gluten , ouă , lapte ) .
La sfârșit găsiți și varianta paleo , fără ouă și cu conținut redus de
carbohidrați !
Rețetă tortilla din făină de
Hrișca
Ingrediente
( pentru o tortillă , sau clătită mică ) :
·
40
g de făină de Hrișca fără gluten
·
8
cl apă
·
Un
praf de sare
Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele ( aluatul trebuie să fie mai dens , decât pentru
clătitele tradiționale ) . Se unge tigaia pentru clătite cu ulei de nucă de
cocos , se toarnă aluatul și se coace tortilla.
Umplutura : Quinoa , salată de gheață fiartă și morcov crud condimentat .
Rețetă clătite din făină de
Hrișca
Ingrediente:
·
40
g de făină de Hrișca fără gluten
·
9
cl apă
Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele și în tigaie suflată cu spray de ulei alimentar coacem
clătita.
Ingrediente pentru cremă de
brânză vegană , fără lapte și ouă :
·
30
g de făină pentru prăjituri ( aici )
·
15
g pudră proteică cu aromă de vanilie
·
½
linguriță de coajă de lămâie bio
·
1
lingură de suc de lămâie
·
Stafide
·
Apă
, pentru a obține cremă de brânză densă .
Rețetă tortilla paleo-vegană
Ingrediente
aluat :
·
50
g de amestec făină pentru reducerea carbohidraților Szafi Fitt
·
1
g usturoi granulat
·
180
g de apă
Mod
de preparare :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor
fi frământate împreună . După 5 minute de odihnă , aluatul va fi împărțit în 3 bucăți și întins în cercuri de
21 cm .
Coacere :
Preîncălzim tigaia la o temperatură medie și prăjim
tortilla . Trebuie prăjită pe ambele
părți aproximativ câte 2 minute , având grijă să nu se ardă.
Ingrediente umplutură :
·
¼
varză albă rasă
·
1
morcov mai mare ras
·
1
linguriță de semințe de coriandru
·
1
linguriță de boabe de muștar
·
1
linguriță de chimen dulce
·
1
linguriță de praf de curry
·
1
linguriță de sare
·
Piper
·
1
lingură de ulei de nucă de cocos
·
50
g de apă
Mod de preparare :
În uleiul de nucă de cocos încins prăjim boabele de
muștar , coriandru și chimen . Când se simte mirosul condimentelor , adăugăm
sarea , piperul și praful de curry , și la final apa .
Amestecăm bine , după care adăugăm și legumele rase .
După ce s-au fiert , călim legumele 15 minute la foc mic
, ca să rămână crocante .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu