luni, 25 aprilie 2016

Prăjitură de Paști , în formă de ouă , dietetică , paleo - vegană ( fără gluten, lapte , zahăr )





·         Fără gluten
·         Fără lactoză
·         Fără soia
·         Fără ouă
·         Cu conținut redus de carbohidrați
·         Paleo
·         Vegan
·         Poate fi consumat de diabetici și de cei care vor să slăbească



Ingrediente :

·       100 g de îndulcitor ( aici )
·       25 g de xylitol ( aici )
·       65 g de apă
·       5 g de oțet de mere
·       8 g de miere ( sirop de agave – pentru vegani )
·       Un praf de sare Himalaya ( aici )
·       40 g de nucă măcinată
·       30 g de ulei de nucă de cocos ( aici )


Mod de preparare :

Ingredientele , în afară de nucă și uleiul de nucă de cocos , se pun  într-un vas cu fundul mai gros la fiert. După ce fierbe, punem focul pe un nivel mai mic . Amestecăm din când în când .
După 18 minute începe să prindă o culoare aurie . Dacă începe să se simtă mirosul de caramel mai lăsăm  3-4 minute pe foc , având grijă să nu se ardă !
După ce-l dăm jos de pe foc , adăugăm nuca și uleiul de nucă de cocos . Lăsăm 12 minute să se  răcească și-l  punem în formă de ouă din silicon . Se întărește după 15 minute . Punem ouăle în frigider timp de jumate de oră .
Din această cantitate mi-au ieșit 6 jumătăți de ouă .

Valoarea  nutrițională pe bucăți :


Valoare energetică : 75,5 kcal
Proteine : 0,7 g
Lipide : 7 g
Carbohidrați : 3,4 g

          Jumătățile de ouă pot fi lipite cu cremă , după preferințe .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu