vineri, 29 aprilie 2016

Prăjitură paleo cu ciocolată și nucă , fără făină ( fără gluten , lapte )






Ingrediente :

          Pentru aluat :

·       10 dkg de nucă măcinată
·       2 linguri de îndulcitor Szafi Fitt de 4 ori mai dulce decât zahărul ( aici )
·       1 lingură de pudră de cacao ( aici )
·       4 ouă de mărimea M
·       ½ pachet de praf de copt ( aici )

Pentru înveliș de ciocolată :

·       4 linguri de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       4 linguri de pudră de cacao ( aici )
·       4 linguri de îndulcitor măcinat de 4 ori mai duce decât zahărul

Mod de preparare :

Împărțim ouăle , albușurile se bat spumă cu un praf de sare . La gălbenușuri adăugăm nuca măcinată , îndulcitorul , pudra de cacao și praful de copt și le amestecăm până obținem un aluat dens . Amestecăm aluatul cu jumătate din spuma obținută cu telul , iar cealaltă jumătate va fi amestecată încet , cu lingura , având grijă să nu se sfărâme spuma .
Se coace timp de 25 de minute în cuptor cu convecție , la 160 de grade . Am folosit o forma de copt de 20 * 20 cm . Când se răcește prăjitura putem să punem toppingul de ciocolată .

Ingredientele învelișului se topesc pe baie de aburi . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu