vineri, 29 aprilie 2016
Prăjitură paleo cu ciocolată și nucă , fără făină ( fără gluten , lapte )
Ingrediente :
Pentru
aluat :
·
10
dkg de nucă măcinată
·
4
ouă de mărimea M
Pentru înveliș de ciocolată :
·
4
linguri de îndulcitor măcinat de 4 ori mai duce decât zahărul
Mod de preparare :
Împărțim ouăle , albușurile se bat spumă cu un praf de sare . La
gălbenușuri adăugăm nuca măcinată , îndulcitorul , pudra de cacao și praful de
copt și le amestecăm până obținem un aluat dens . Amestecăm aluatul cu jumătate
din spuma obținută cu telul , iar cealaltă jumătate va fi amestecată încet , cu
lingura , având grijă să nu se sfărâme spuma .
Se coace timp de 25 de minute în cuptor cu convecție , la 160 de grade . Am
folosit o forma de copt de 20 * 20 cm . Când se răcește prăjitura putem să
punem toppingul de ciocolată .
Ingredientele învelișului se topesc pe baie de aburi .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu