luni, 2 mai 2016
Prăjitură cu căpșuni și pișcoturi paleo ( fără gluten , lapte , zahăr , cu conținut redus de carbohidrați )
·
Fără
gluten
·
Fără
lactoză
·
Paleo
·
Conținut
redus de carbohidrați
·
Fără
zahăr
Pișcoturi paleo ( 16 bucăți ) :
Ingrediente
:
·
40
g de făină pentru prăjituri ( aici )
·
Coaja
unei lămâi
·
4
ouă de mărimea M
Mod de preparare :
Batem spumă din ouă , îndulcitorul și sarea .
Amestecăm ingredientele uscate , adăugăm coaja de lămâie și spuma .
Adăugăm aluatul într-un poș de patiserie și formăm 8 pișcoturi pe o tavă
tapetată cu hârtie de copt . ( Dacă între timp aluatul se întărește , adăugăm
câteva linguri de apă . )
Coacere :
Se coc 18 minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade . După ce se
răcesc vor fi uscate .
Crema :
Ingrediente :
·
400
g de lapte de nucă de cocos
·
3
gălbenușuri de ouă
·
16
g de gelatină
·
1
g de sare
·
300
g de brânză paleo
·
200
g de căpșuni
·
Un
vârf de cuțit de praf de vanilie
Mod de preparare :
Topim gelatina în 100 g de lapte de cocos cald , apoi îl punem deoparte .
În laptele de cocos rămas , amestecăm îndulcitorul , gălbenușurile , sarea
și praful de vanilie , apoi la teperatură mică amestecăm până când se face dens
.
Amestecăm gelatina topită în crema caldă , apoi lăsăm să se răcească .
Tapetăm forma de pâine din silicon cu pișcoturi ( jos și laturile ) și
turnăm jumătate din cremă . Așezăm
căpșunile și adăugăm crema rămasă .
Punem în frigider până când se întărește .
Înainte de servire se scoate din formă și se ornează cu bucățele de căpșuni
.
Valoarea
nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 79,4 kcal
Proteine : 3,8 g
Lipide : 3,6 g
Carbohidrați : 3,6 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu