joi, 23 iunie 2016

Bile de ovăz ( fără lapte , zahăr )




          Ingrediente ( 8 bile ) :

·       100 g de fulgi de ovăz măcinat sau făină de ovăz
·       3-4 g de zahăr de mesteacăn
·       2 linguri de pudră de cacao ( aici )
·       1dl de apă fierbinte
·       Rom sau aromă de rom după gust
·       1 lingură de gem de caise fără zahăr ( aici )
·       8 buc de vișine
·       Nucă de cocos ras ( aici )

Mod de preparare :

Măcinăm fulgii de ovăz în râșnița de cafea .
Amestecăm făina obținută din fulgi de ovăz cu zahăr de mestacăn , pudră de cacao , rom , gem și apă .
Punem aluatul în frigider aproximativ 2 ore .

Îl împărțim în 8 bucăți egale . Luăm o parte din aluat ,  punem în mijloc vișina și modelăm cu mâinile umede o bilă . Dăm bilele prin nucă de cocos ras .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu