joi, 23 iunie 2016

Pogăcele paleo cu cremă de cașcaval fals ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )





          Ingrediente și mod de preparare ” cremă de brânză ” :

·       15 g de făină de arorut ( aici )
·       4 g de suc de lămâie bio
·       1,5 g de sare
·       70 g de apă
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )

Amestecăm făina cu apa , apoi adăugăm sare și suc de lămâie .
Îl punem pe foc mic până se îngroașă. După ce-l luăm de pe foc adăugăm uleiul de nucă de cocos .

Ingrediente și mod de preparare aluat :

·       80 g de amestec de făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       40 g de făină pentru patiserii sărate ( aici )
·       10 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       4 g de sare ( după gust )
·       1,5 g de bicarbonat de sodiu
·       3 ouă
·       100 g de apă
·       80 g de cremă de brânză falsă

Amestecăm ingredientele uscate și lichide în boluri separate , apoi le frământăm împreună . Lăsăm 5 minute la odihnă aluatul .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus și-l întindem într-o foaie de grosime de  1,5 cm .
Îl tăiem cu o formă pentru tăiat pogăcele de 4,5 cm lățime și cu un cuțit crestăm pogăcelele . Vor ieși aproximativ 20 de bucăți .

Coacere :

Se coc 38 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 33,4 kcal
Proteine : 1,3 g
Lipide : 2,5 g
Carbohidrați : 1,7 g





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu