luni, 27 iunie 2016
Prăjitură Rigó Jancsi paleo ( cu conținut redus de carbohidrați , fără gluten , lapte , zahăr )
Prăjitură Rigó Jancsi fără gluten , dietetic
, cu conținut redus de carbohidrați!
Ingrediente blat :
· 4
ouă de mărimea M
Ingrediente
cremă :
· 3
gălbenușuri de ouă de mărimea M
· 300
g de lapte de cocos
· 15
g de gelatină
· 100
g de apă
· 3
albușuri de ouă de mărimea M
· 50
g de ciocolată de menaj 75 %
Preparare
blat :
Amestecăm făina cu
pudra de cacao .
Batem spumă din ouă ,
sare și îndulcitor , apoi îl amestecăm , cu grijă , cu făina .
Turnăm aluatul într-o
formă de silicon de 20*20 cm .
Coacere
:
Se coace 20 minute în
cuptorul preîncălzit la 175 de grade .
Preparare
cremă :
Batem spumă din
albușuri , sare și îndulcitor .
Fierbem apa și topim
gelatina în ea .
Fierbem pe foc mic
amestecul de făină , gălbenușuri , pudra de cacao , laptele de cocos , până se
face dens .
Adăugăm gelatina caldă
, apoi adăugăm cu grijă și spuma .
Punem în frigider până
se întărește .
Preparare
topping de ciocolată :
Încălzim crema de cocos
și topim în ea ciocolata .
Asamblare
:
Tăiem în două blatul .
Așezăm o parte din blat
pe o tavă , punem pe blat crema , apoi o acoperim cu cealaltă parte din blat .
Lăsăm în frigider 3 ore
, apoi îl ungem cu toppingul de ciocolată .
Tăiem prăjitura în 16
felii .
Valoarea nutrițională pe
bucată :
Valoare energetică :
82,4 kcal
Proteine : 5,21g
Lipide : 5,35 g
Carbohidrați : 4 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu