vineri, 16 septembrie 2016
Prăjitură la metru cu roșcove , cu puține lipide ( HCLF vegan , fără gluten , lapte , ouă , cu puține grăsimi )
Poate fi consumat de cei care au :
intoleranță la gluten ,
lapte , ouă , drojdie
, soia , porumb , cartofi ,
orez , semințe , făină de semințe și
vegani !
Ingrediente blat alb :
· 125 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici
)
· 90 g de apă
· 20 g de zeamă de lămâie
· 35 g de eritrit pudră Szafi Fitt ( aici
)
Ingrediente blat cu roșcove :
· 117,5 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb
· 7,5 g de pudră de roșcove ( aici
) – poate fi înlocuit cu cacao pudră
· 90 g de apă
· 20 g de zeamă de lămâie
· 35 g de eritrit pudră Szafi Fitt
Ingrediente cremă :
· 1 pachet de praf de budincă de căpșuni
· 3 g de pectină ( aici
)
· 300 g de lapte de cocos
· 1 linguriță de esență de rom ( 4 g ) ( aici
)
Ingrediente glazură de ciocolată :
· 50 g de eritrit pudră
· 30 g de pudră de roșcove – poate fi
înlocuit cu cacao pudră
· 40g de apă la temperature camerei
Mod de preparare glazură de ciocolată :
Amestecăm
pudra de roșcove cu eritritul , apoi turnăm peste apa și le amestecăm .
Mod de preparare cremă :
Amestecăm
praful de budincă și pectina și-l fierbem în laptele de cocos până se face o
cremă densă . Lăsăm să se răcească .
Mod de preparare blat :
Ungem cu ulei
de nucă de cocos o formă de chec ( 30 de cm lungime ) . Cu un carton acoperit
cu folie de aluminiu împărțim forma în două .
Turnăm
aluatul în formă ( într-o parte aluatul alb , în partea cealaltă aluatul cu
roșcove ) .
Coacere :
Se coace 22
de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade . Lăsăm să se răcească .
Asamblare :
Tăiem din
blaturi câte 10 felii și le ungem cu cremă , astfel încât să punem alternativ culorile
.
Ungem
prăjitura cu crema rămasă , apoi cu glazura de ciocolată .
O punem în
frigider până se întărește , apoi o feliem pe diagonală în 16 felii .
Valoarea nutrițională pe bucată :
Valoare energetică : 67,7 kcal
Proteine : 1,3 g
Lipide : 0,7 g
Carbohidrați : 14,5 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu