luni, 12 septembrie 2016
Tort de lămâie necopt , vegan , paleo ( fără gluten , lapte , ouă , zahăr , cu conținut redus de carbohidrați )
Fără gluten , lapte , ouă ,
zahăr , soia ,
bogat în fibre , paleo , vegan
Ingrediente
și mod de preparare blat :
·
100
g de bază pentru cremă bounty ( aici )
·
10
g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici
)
·
0,5
g de sare Himalaya roz ( aici
)
·
300
g de lapte de cocos
·
6
g de pectină ( sau gelatină ) ( aici
)
Amestecăm ingredientele uscate , apoi turnăm peste
laptele de cocos .
Amestecăm crema , pe foc mic , până se îndensește , apoi
lăsăm să se răcorească .
Tapetăm cu folie o formă de tort de 20 de cm și turnăm
aluatul în ea .
Punem în frigider până se întărește .
Între timp preparăm crema de lămâie .
Ingrediente și mod de preparare
cremă de lămâie :
·
1
pachet de praf de budincă de vanilie ( aici
)
·
15
g de îndulcitor de patru ori mai dulce
·
10
g de eritrit cu vanilie
·
1
g de sare Himalaya ( aici
)
·
50
g de zeamă de lămâie
·
Coaja
unei lămâi
·
18
g de pectină ( sau gelatină )
·
400
g de lapte de cocos
·
100
g de apă ( doar pentru topirea gelatinei , dacă folosim pectină adăugăm lapte
de cocos în loc de apă )
Amestecăm ingredientele uscate , apoi adăugăm laptele și
zeama de lămâie . Amestecăm crema , pe foc mic , până se îndensește , apoi
lăsăm să se răcorească .
Asamblare :
Turnăm crema peste blat , apoi punem în frigider până ce
se întărește .
Vă recomand să lăsați tortul să seta peste noapte .
Înainte de servire ornăm tortul cu felii de lămâie .
Valoarea nutrițională pe
100 g cu pectină :
Valoare energetică : 50
kcal
Proteine : 1,3 g
Lipide : 3,3 g
Carbohidrați : 5,7 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu