duminică, 11 septembrie 2016
Tort cu ciocolată cu puține calorii și lipide ( HCLF vegan , fără gluten , lapte , ouă )
Poate fi consumat de cei care au : intoleranță la gluten ,
lapte , ouă , soia , porumb , cartofi ,
orez ,
semințe , făină de semințe , vegani !
Ingrediente
blat :
·
160
g de amestec făină Szafi Free cu carob , pentrru blat și brioșe ( aici
)
·
45
g eritrit pudră Szafi Fitt ( aici
)
·
Un praf
de sare Himalaya ( aici
)
·
16
g de zeamă de lamiae
·
120
g de apă
·
1
lingură de ulei de nucă de cocos ( optional )
Ingrediente cremă :
·
400
g de lapte de cocos
·
50
g de eritrit ( aici
)
·
20
g de pectină ( aici
)
·
Un praf
de sare Himalaya ( aici
)
Ingrediente glazură de ciocolată :
·
40
g eritrit pudră Szafi Fitt ( aici
)
·
30
g de apă
Mod de preparare blat :
Amestecăm făina cu sare , îndulcitor
, apoi adăugăm apa , zeama de lămâie și-l amestecăm cu un tel .
Turnăm aluatul într-o formă
de tort de silicon cu diametrul de 23 cm .
Coacere :
Se coace 20 de minute în
cuptorul preîncălzit la 175 de grade .
Între timp preparăm crema :
Amestecăm ingredientele
uscate , apoi turnăm laptele și le
amestecăm . Se fierbe 3 minute la foc mic ,
după care lăsăm să se răcorească .
Mod de preparare glazură :
Amestecăm ingredientele .
Asamblare :
Tăiem blatul în două .
Tapetăm forma de tort cu
folie alimentară și așezăm jumătate de blat în ea .
Turnăm peste jumătate din
cremă , punem deasupra jumătatea rămasă din blat , apoi adăugăm crema rămasă .
Punem tortul în frigider
până ce se întărește .
La sfârșit îl ungem cu
glazura de ciocolată . ( recomand să stea peste noapte )
Tăiem tortul în 12 felii .
Valoarea nutrițională pe felii cu cacao pudră :
Valoare energetică : 72
kcal
Proteine : 1,9 g
Lipide : 1,7 g
Carbohidrați
: 11 g
Valoarea nutrițională pe felii cu pudră de roșcove :
Valoare energetică : 69,6
kcal
Proteine : 1,2 g
Lipide : 1,5 g
Carbohidrați : 13,6 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu