marți, 25 octombrie 2016

Cornuri vegane Kornspitz , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără gluten , lapte , ouă drojdie , cu puține grăsimi )





Ingrediente ( 3 bucăți ) :

·       100 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( aici )
·       25 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       10 g de fulgi de semințe de in
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       0,5 g de chimen măcinat
·       0,5 g de semințe de coriandru măcinat
·       20 g de zeamă de lămâie
·       180 g de apă călduță
·       O linguriță de amestec de semințe pentru presărare ( 6 g )
·       Ulei nucă de cocos pentru ungere ( aici )

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină pentru pâine , și-l împărțim în 3 bucăți .
Formăm din fiecare bucată un corn de 19 cm și le crestăm în 3-4 locuri .

Le ungem cu ulei și le presărăm cu semințe .
Așezăm cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .

Coacere :

Se coc 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , apoi încă 10 minute la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 126,5 de calorii
Proteine : 3,4 g
Lipide : 2 g
Carbohidrați : 21 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 167,2 de calorii
Proteine : 4,5 g
Lipide : 2,6 g
Carbohidrați : 27,9 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu