marți, 25 octombrie 2016
Cornuri vegane Kornspitz , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără gluten , lapte , ouă drojdie , cu puține grăsimi )
Ingrediente ( 3 bucăți ) :
·
100
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( aici
)
·
25
g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici
)
·
10
g de fulgi de semințe de in
·
1
g de sare Himalaya ( aici
)
·
1
g de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
0,5
g de chimen măcinat
·
0,5
g de semințe de coriandru măcinat
·
20
g de zeamă de lămâie
·
180
g de apă călduță
·
O linguriță
de amestec de semințe pentru presărare ( 6 g )
·
Ulei
nucă de cocos pentru ungere ( aici
)
Mod de preparare :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate ,
apoi vor fi lucrate împreună . Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină pentru pâine
, și-l împărțim în 3 bucăți .
Formăm din fiecare bucată un corn de 19 cm și le crestăm în 3-4 locuri .
Le ungem cu ulei și le presărăm cu semințe .
Așezăm cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Coacere :
Se coc 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , apoi încă
10 minute la 200 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Valoare nutrițională pe bucată :
Valoare energetică : 126,5 de
calorii
Proteine : 3,4 g
Lipide : 2 g
Carbohidrați : 21 g
Valoare nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 167,2 de
calorii
Proteine : 4,5 g
Lipide : 2,6 g
Carbohidrați : 27,9 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu