vineri, 28 octombrie 2016
Pogăcele cu varză , fără gluten ( fără gluten , poate fi preparat și fără lapte )
Ingrediente
( 71 bucăți de mini pogăcele ) :
·
1
ouă de mărimea M
·
250
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( aici
)
·
5
g de sare Himalaya ( aici
)
·
10
g de drojdie de bere
·
40
g de zeamă de lămâie
·
30
g de smântână ( pentru cei care nu consumă lapte : cremă de brânză paleo (
rețeta aici
) )
·
20
g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
·
180
g de apă călduță
·
250
g de varză
·
+
10 g de ulei de nuca de cocos ( aici
)
·
Sare
Himalaya ( 2 lingurițe ) ( aici
)
·
Îndulcitor
după gust ( 1 linguriță de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici
) )
·
Ungere
: un pic de apă , 1 ouă
Mod de preparare :
Punem varza în tocător , adăugăm sare și îl călim .
Presărăm cu piper , îndulcitor după gust , dacă este necesar adăugăm apă
și-l călim aproximativ 15 minute , amestecând în continuu .
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate ,
apoi vor fi lucrate împreună . Lăsăm
aluatul 20 de minute la
odihnă .
odihnă .
Pe o suprafață presărată cu făină întindem
aluatul într-o foaie de 25x30 cm . Adăugăm peste varza călită și-l îndoim
aluatul în
patru , apoi îl lăsăm 20 de minute la odihnă .
patru , apoi îl lăsăm 20 de minute la odihnă .
Îl întindem ( 17x27 cm ) , îl crestăm , apoi
îl tăiem cu ajutorul unei forme de pogăcele de aproximativ 3 cm .
Așezăm pogăcelele pe o tavă tapetată cu
hârtie de copt , le ungem cu ouă .
Se coc 30 de minute în cuptorul preîncălzit
la 180 de grade .
Conținut carbohidrați și
calorii pe bucată ( în cazul în care au ieșit 71 de bucăți ) : 2,5 g ch și 18 kcal
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu